over de auteurs

Dirk De Boe is innovatiemanager bij Philips Brugge, het competentiecentrum voor de meest vernieuwende televisies ter wereld. Via lezingen en workshops in Vlaanderen en Nederland deelt hij graag zijn ervaringen over creativiteit en innovatie. Hij is ook Flanders DC Fellow en is gepassioneerd door levenslang leren. Meer info op www.creashock.be

Na een carrière als ingenieur in de computerbusiness nam Bernard Lernout het initiatief voor ‘het leerhof’, een centrum voor levenslang leren in de Vlaamse Ardennen. Hij begeleidt er professionelen en gezinnen in innovatie en levenslang leren. Hij is een vaak gevraagde spreker en coach voor pedagogische studiedagen, ouderavonden en nascholing van leerkrachten en schooldirecties. Sinds 2000 publiceert hij over beter leren (Leuker Leren, Leukere Lessen, SOS Brein, SOS Taal). In 2010 verscheen Het Leonardo Kompas, een gids voor meer evenwicht en persoonlijke groei.

Pieter Sprangers is zaakvoerder van ‘domo de refontiro – innovator in menselijke processen’. Pieter heeft jarenlange ervaring in verschillende onderwijsinstellingen, onder meer als docent hoger onderwijs bij de Karel de Grote Hogeschool, als docent volwassenenonderwijs bij HORITO, als vakdidacticus bij de Universiteit Antwerpen en als voormalig departementshoofd van de Plantijn Hogeschool. Verder werkt Pieter als vrijwilliger bij JAP Adventure, een vzw die via adventure- en survivalactiviteiten een geëngageerde vrijetijdsbesteding aanbiedt voor jongeren. Hij is gepassioneerd door creativiteit en persoonlijke ontwikkeling.

Dirk, Pieter, Bernard

boven


Volg je ons ook op Twitter? Edushock publiceert er dagelijks tweets over onderwijs en levenslang leren.

Edushock community met heel wat interessante discussies over toekomstig onderwijs met diverse honderden leden.

Treed toe tot de Edushock Facebook community en geniet van prachtige filmpjes over onderwijs en creativiteit.